Πέμπτη, Ιανουάριος 17, 2019
   
Text Size

Ο Σύλλογος μας - Η Ίδρυση

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΙΔΡΥΣΗ

Η δημιουργία του συλλόγου μας ξεκίνησε από την πρωτοβουλία μιας ομάδας Καλυβακιωτών, οι οποίοι με μοναδικό τους κίνητρο την μεγάλη αγάπη τους για το χωριό μας , με μεγάλη ανιδιοτέλεια και χωρίς ίχνος προσωπικών φιλοδοξιών, πήραν τη μεγάλη απόφαση να πρωτοστατήσουν στο εγχείρημα αυτό.

Η ομάδα αυτή που αποτελούνταν από τους Καλυβακιώτες Απόστολο Μπακαλάκο του Αλεξάνδρου, Κων/νο Πράτσα του Γεωργίου, Κων/νο Νιάκα του Αντωνίου, Γεωργίου Πράπα του Χρήστου, Παύλο Ζαγανά του Κων/νου και Ευάγγελο Διδάγγελο του Ελευθερίου, διοργάνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 και το 1ο αντάμωμα των απανταχού Καλυβακιωτών, που στέφθηκε με απρόσμενα μεγάλη επιτυχία. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ. Από την εκδήλωση αυτή η παραπάνω ομάδα έλαβε την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Καλυβακιωτών να προχωρήσει στη δημιουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου και παράλληλα εξελέγη και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία και προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αναγνώρισή του.

Έτσι με την Υπ` Αριθμ. 91/26-05-2011 απόφαση τοΥ Μονομελούς Πρωτοδικείου Κρδίτσας, αναγνωρίστηκε ο σύλλογός μας με την επωνυμία Πολιτιστικός Σύλλογος Των Απανταχού Καλυβακιωτών ‘’Ο ΝΟΣΤΟΣ’’ και εγκρίθηκε το καταστατικό του.

Ακολούθως, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, οι οποίες διεξήχθησαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 παράλληλα με την επιτυχημένη εκδήλωση του 2ου Ανταμώματος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο που ανεδείχθη από τις εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Απόστολος Αλ Μπακαλάκος – Πρόεδρος

Περικλής Π. Μιχόπουλος – Αντιπρόεδρος

Ελένη Σ. Ψύχα – Γραμματέας

Κων/νος Γ. Πράτσας – Ταμίας

Βασίλειος Ε. Μιχόπουλος – Δημόσιες Σχέσεις

Χρήστος Δ. Κατής – Μέλος

Δημήτριος Θ. Τσίνας – Μέλος

Για το σημερινό Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Αυγούστου 2013 πατήστε εδώ.

Να αναφέρουμε τέλος ότι πρόδρομος του σημερινού συλλόγου ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος Καλυβακιωτών Αθήνας ‘’Η ΕΣΤΙΑ’’, δωρεά του οποίου είναι και η παραδοσιακή βρύση που κοσμεί την πλατεία του χωριού μας. Πρόεδρός του ήταν ο κ. Δημήτρης Α. Μιχόπουλος με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα και με σημαντικές παρεμβάσεις στα αυτοδιοικητικά. Από το αρχείο του είναι και η σπάνια φωτογραφία της εκκλησίας του χωριού, όπως αυτή ήταν πριν από τους σεισμούς του 1954.

Ανακοινωσεις

ROKSTORIES ERROR: File not found: images/anakoinoseis/epitafios/thumbnails/thumb_Share2016-04-30-36a00fb770ba129ab64a93ba7cb2d14294b9432e49054497ae54ee0e6c67ca48-Picture.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Σαν σημερα...

Login Form