face top  contact png

-->

Με επιτυχία έγινε το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Καλυβακιωτών(17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμός επικράτησε και στο 3ο αντάμωμα των απανταχού Καλυβακιωτών που έγινε στα Καλυβάκια στις 17 Αυγούστου 2013 και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, παρά τις όποιες επιφυλάξεις που εκφράζονταν από ορισμένους.

 kalybakia13-1

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχηςkalybakia13-3 Καρδίτσας κ. Τσιάκος Βασίλειος, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Ιωσήφ Χρούμπ, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής Κων/νος, ο αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου Αντώνιος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βαϊόπουλος Χρήστος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρου Γεώργιος, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλαμά κ. Πέτρου-Μουτσανίδου Μαρία, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλυβακίων κ. Ζαγανάς Παύλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζέλας Κων/νος, ο πρόεδρος της Aμφικτιονίας Θεσσαλών - Καραγκούνηδων και επίτιμος σχολικός σύμβουλος Β΄θμιας εκπαίδευσης κ. Φιρφιρής Απόστολος, καθώς και οι ιερείς π. Αθανάσιος Κατής, π. Νικόλαος Μάλλιος εφημέριος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ερμητσίου. Τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Κύριλλο εκπροσώπησε ο π. Ηλίας Αδαμόπουλος εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Παλαμά.

DSC01619Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του Θεσσαλού μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, ο οποίος τιμήθηκε ιδιαίτερα από τον πρόεδρο του συλλόγου.

Τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Απόστολο Μπακαλάκο, στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο Βασίλειο, στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Καλυβακιωτών Αθήνας κ. Μιχόπουλο Δημήτριο για την προσφορά του στον πολιτισμό, στην κ. Φαλάγγα - Αρχοντή Ευαγγελία για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως γραμματέας στην κοινότητα Καλυβακίων, στον ιερέα π. Κατή Αθανάσιο για την πολύχρονη διακονία του στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, τον κ. Ιωάννη Ντελή, ιεροψάλτη και δάσκαλο της Βυζαντινής χορωδίας Παλαμά, καθώς και στα αποχωρούντα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Ψύχα Αρετή και κ. Τσίνα Δημήτριο,.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, τόνισε τη μεγάλη DSC01623σημασία που έχει για την ύπαιθρο η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και ζήτησε την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλο και περισσότερων Καλυβακιωτών στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Ζήτησε περισσότερη στήριξη από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Θεσσαλού μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου για την συμβολή του στον πολιτισμό, ιδιαίτερα με το τελευταίο του έργο «Μεταλλάξεις-Θεσσαλικά».

DSC01607Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος Βασίλειος και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής Κων/νος, ενώ στη σύντομη παρέμβασή του ο Θωμάς Μπακαλάκος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο μας, όχι μόνο η συνέχιση της παράδοσης, αλλά και η διαρκής ανανέωσή της μέσα από καινούργιες ιδέες και πολιτιστικές δημιουργίες.

Μεγάλη έκπληξη και συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου του ποιήματος που έγραψε για το αντάμωμα των Καλυβακιωτών η εντεκάχρονη μαθήτρια Χρύσα Π. Μιχοπούλου, ένα απόσπασμα του οποίου ακολουθεί:

«Τα Καλυβάκια, ένα μικρό χωριό

κι είναι πολύ ξεχωριστό

έχει κάτι που μας δένει

το Αντάμωμα μας περιμένει.

Ένα-δύο θα μετρήσω

το χορό θα ξεκινήσω...

............................

Σ' όλο τον κόσμο θα το πω

Τον τόπο τούτο αγαπώ...

.............................

Στη συνέχεια, ο χορευτικός όμιλος Καραγκούνηδων Παλαμά, στον οποίο συμμετείχαν νέες και νέοι Καλυβακιώτες, απέδωσε με μοναδική λεβεντιά τους τοπικούς χορούς μας μαγνητίζοντας και ξεσηκώνοντας το κοινό που παρέλαβε τη σκυτάλη και το γλέντι άναψε κρατώντας ως τις πρωινές ώρες με ορμή και αμείωτη διάθεση.

Σας καλωσορίζουμε στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου μας. Είναι το εργαλείο με το οποίο προσδοκούμε να προβληθεί το χωριό μας μέσα από τις εκάστοτε δραστηριότητες ... Περισσότερα...

ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΑΚΙΑ

Bρείτε μας στον χάρτη

kal map